StormStyrka

texter som stärker ditt budskap

  • Öka teckenstorlek
  • Standard teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek

Text och bild

Ibland är det bra att ha en person som både kan skriva och fotografera. Vid en enkät av typen "Fråga fem" är det rentav en fördel.

 

CentrumArtikelannons för Västra Götalandsregionen i Europakorridorens bilaga, producerad av Active MediaPartner.

 

Visst går det att sjunga med astma för AstmaNytt. Jag har redigerat såväl bild som tidningssida.

 

Vad gör du för ökad samverkan? För Lerums Näringslivsinformationsblad. Agneta Nord har redigerat:

 

 

Vad gör du för ökad samverkan

mellan företag, kommunens tjänstemän och politiker?

 

 

Anna Stenlöf, Samhällsbyggnadschef:

– Jag har sett till att starta en företagslots, och vi kör skarpt direkt med Jakob Rydén som projektledare. Vi behöver lära oss mer om de behov som finns. När vi har kartlagt vad företagarna vill att vi lever upp till, skapar vi en organisation för det inom ordinarie verksamhet. Som ett komplement till den näringslivsfunktion som redan finns. Hur det kommer att se ut efter årsskiftet vet vi inte idag, det viktiga är att vi kommer igång.

Leif Ljung, ordförande i Centrumföreningen i Lerum:

– Vi har ett bra samarbete idag. En representant för kommunen sitter med vid våra styrelsemöten.

Att driva en kommun är dock inte samma sak som att driva företag. Vi företagare får ha tålamod, och politikerna måste förstå att vi vill att saker skall hända fortare. Många handlare har ju byggt om själva, inspirerade av att det skulle hända något här. Men man måste vara envis och uthållig. Själv lär jag inte uppleva ett nytt centrum innan jag går i pension...

Roland Almquist, ordförande i Visions- och utvecklingsnämnden för Samhällets utveckling (m):

 

– Det är med spänning och nyfikenhet jag ser fram emot att träffa företagare, bland annat genom företagsbesök. Jag inser att det inte är vi politiker som kan företagsfrågorna, utan företagarna själva som aktivt skall delta i utformningen av framtiden.

Vi arbetar just nu med att ta fram ett diskussionsunderlag som vi skall ha med oss ut. Tyngdpunkten lägger vi naturligtvis på de områden där vi backat enligt Svenskt Näringslivs undersökning av företagsklimatet.

Kenneth Johansson, kommunstyrelsens vice ordförande (s):

– Jag och Henrik Ripa har varit ute och träffat de flesta stora företagen i kommunen. Nu utökar vi företagsbesöken att gälla även tjänstemännen och mindre företag. Jag tror att det är viktigt för att lära känna varandra. Har man träffats så är det lättare att slänga iväg ett mejl sedan när man har frågor.

 

Susanne Gustavsson, företagare i Floda centrum:

– Vi håller på att bilda en förening för företagare i Floda, framför allt för att få ett mer levande torg. Vi blir starkare om vi går ihop. Som när Lerum fick sin nya logga, då hade vi ett jippo här på torget, och då bjöd vi in även de butiker som inte ligger precis här i centrum. Alla ville vara med.

 

 

 

 

 

 

Var dags miljötips

15/7 Hittade en plastbunke på stranden som vi tog med oss. Den gör sig bättre i plaståtervinningen.