StormStyrka

texter som stärker ditt budskap

  • Öka teckenstorlek
  • Standard teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek

Redaktion

re,dakt,ör [-ö’r] . -en -er

· utgivare av tidning el tidskrift; fast medarbetare i tidning...

 

Tema miljöLerum Näringslivsinformation. Sedan 2005 har jag arbetat med Näringslivsenheten i Lerums kommun. Tillsammans med den och formgivaren Agneta Nord gjorde jag två gånger om året det här bladet.

 

På Tapeten arbetade jag med 2007-2010. Tidningen producerades av Aagaard reklambyrå för Partillebo (som förlorade upphandlingen 2010).

 

Balluffs nyhetsbrev Givaren. Sedan jag började arbeta med detta tryckta nyhetsbrev, har innehållet fått en mer redaktionell inriktning. Det är trovärdigare om nöjda kunder berättar om nyttan med företagets produkter än om Balluff självt gör det. Redigerat på Sandstens tryckeri.

 

 

Stenkoll på rullarna

Varje natt går det åt 100-tals rullar. Vi snackar pappersrullar om vardera 1 ½ ton. Då är det bra att ha kontroll, och det hjälper Balluff till med.

 

– Det handlar om två olika projekt som drar igång nu i höst, säger Mattias Styrén, systemtekniker på V-TAB.

Genom företagets tryckerier i Backa, Landvetter och Halmstad passerar varje dag 100.000-tals tidningar och reklamblad. För att få bättre kontroll över störningar i processerna installerar nu företaget fotoceller som räknar tidningarna.  BOS 18M-PSV-LH22-S4 känner av varje tidning som passerar.

– Givaren har de egenskaper vi behöver. Det finns så mycket pengar att spara på den gentemot andra på marknaden.

 

Tydlig fördel

Det andra projektet rör hanteringen av pappersrullar. Hur många rullar har V-TAB i verksamheten just nu?

– Det kan jag inte svara på, säger Mattias. Hanteringen sker manuellt idag. Men det går åt ungefär 150 rullar per natt i Backa, och 50 i Landvetter.

När Balluffs ultraljudsgivare och induktiva givare, RFID, är installerade kommer Mattias att ha stenkoll. Varje pappersrulle identifieras när den kommer till tryckeriet, när den används och när den tar slut. Får V-TAB problem med kvaliteten i någon sändning, vet de precis vilka rullar som är berörda.

– Det är en tydlig fördel för oss, säger Mattias. Allt det här är nytt för oss, så det har känts tryggt att ha med experterna från Balluff. De är seriösa och verkligen måna om att det här ska fungera för oss.

 

 

Var dags miljötips

28/10 Läste lite i boken Klimatsmart. Alltid lär man sig något nytt. Som att "Svensk kravodlad potatis och matvete är bättre än ris och pasta vad gäller utsläppen."